La regidora d'Acció Social i Ciutadania i els representants del projecte ICI de l'Obra Social "la Caixa" es troben per reafirmar el compromís de tirar endavant el Pla comunitari de Salt

27/12/2019

 

"Volem continuar impulsant la metodologia d'acció comunitària al nostre territori; ens interessa continuar per aquesta línia i treballarem junts per afavorir la cohesió social i la convivència a Salt", va afirmar la regidora d'Acció Social i Ciutadania, Margarita de Arquer en la trobada institucional que va tenir lloc el dimecres 18 de desembre i a la qual també hi van assistir el director del Departament d'Interculturalitat i Cohesió Social de la Fundació Bancària "la Caixa", Francesc Ventura, la referent de "la Caixa" per a Salt, Roser Viñas; el cap de l'Àrea d'Integració i Convivència, Andreu Bover, i la directora territorial del Casal dels Infants, Mònica Gibanel.

Durant la reunió es va fer un balanç positiu del procés comunitari a Salt i es va reiterar el compromís de "la Caixa" per continuar donant-hi suport durant el 2020, any en què s'espera que des de l'Administració local es prenguin les mesures necessàries per tal que el procés posat en marxa sigui assumit des de la pròpa estratègia de govern.

Aquest 2020 farà 10 anys que el Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) va arribar a Salt amb l'objectiu de promoure la cohesió social i la convivència afavorint espais de trobada entre representants polítics, professionals i ciutadania, des de la corresponsabilitat i des de la interacció positiva.

El cap de l'Àrea d'Integració i Convivència, Andreu Bover, va destacar que des de les diferents àrees de l’Ajuntament directament implicades en el Pla es veu la “utilitat” d’un Pla que “mobilitza a molta gent” i que dóna resultat a molts nivells, tant a nivell d’efectivitat i d’impacte real en les accions programades, com d’eficiència a nivell econòmic. Un altre aspecte clau que es va destacar durant la conversa amb els representants de "la Caixa" és “la confiança” que genera el treball en xarxa, que a la vegada comporta aquest sentiment de coresponsabilitat, “d’estar tots i totes remant en un mateix vaixell i en una mateixa direcció” i la visualització de que “som complementaris”.

Ventura, per la seva part, va remarcar la importància de que des del Govern municipal es faci una aposta decidida per mantenir aquest procés a Salt, incorporant la Programació comunitària en la pròpia estratègia de govern i donant suport a l'Equip comunitari, motor del Pla.

 

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now