Diversió sense fi al torneig de "Cementiri" promogut pel grup d'Activitats en Xarxa del Pla comunitari

 

El passat 13 de desembre el grup d’ Activitats en Xarxa, de la comissió d’Infants i Joves del Pla Comunitari de Salt, va organitzar el segon torneig esportiu. Aquest cop es va disputar un joc popular, el cementiri, el que comunament es coneix com el joc de “matar”. El torneig es va realitzar en dos espais, al pati de l’escola la Farga, on van participar uns 40 adolescents entre 12 i 16 anys i a les instal·lacions del Som Salt, on la presència va ser d’uns 50 infants entre 6 i 11 anys. 
Tant a la Farga com al Som Salt la participació va ser molt activa tot i no ser tant alta com en altres activitats. Els i les adolescents i els infants, un cop més, van ser cocreadors de les normes del joc, fomentant així el diàleg i consens entre ells i elles. Com en tots els tornejos que es realitzen des del grup d’ Activitats en xarxa, el més important no és la competitivitat dels equips ni premiar l'equip que assoleix més punts; el que es fomenta són valors com la cooperació, la solidaritat, la coeducació, el respecte, la tolerància, la companyonia, etc.

Aquesta visió més pedagògica està molt ben acceptada per part dels joves i infants i es materialitza a l'hora de premiar el joc, on es puntua als equips en base al joc net, joc en equip, equip mixt i punts de joc. 
Els i les joves i infants van gaudir d’una tarda divertida, on van compartir espai amb altres joves i infants, fomentant així la relació entre ells i elles. El torneig es va dinamitzar amb el suport del projecte Juguem?, el Casal Obert Infantil i Adolescent del Casal dels Infants i amb els educadors de Tarda Oberta.

Cal destacar la col·laboració de Girobowling, qui va aportar una part dels premis amb una experiència d’una partida de bitlles per als adolescents. Els joves i infants també van gaudir d’un berenar saludable després del torneig. 
El proper torneig es realitzarà el 7 de febrer amb un torneig de pitxi.
 

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now