Arrenca el cicle del Te de Tertúlia amb una trobada dedicada a l'ús de les noves tecnoligies en infants i joves

27/11/2019

 

Dimarts 26 de novembre vam iniciar la programació del Te de Tertúlia amb una temàtica que aixeca molt d'interès entre les famílies. A partir de quina edat es pot començar a utilitzar "pantalles"? Com podem controlar el temps que els nens i nenes passen jugant amb la tablet, videojocs o el mòbil? Quina és l'edat òptima per tenir un telèfon mòbil?

Moltes preguntes que les companyes de l'Equip de Serveis d'Intervenció Socioeducativa (SIS) de Serveis Socials, Eulàlia Ferrer i Maria González, van anar comentant a partir de les pròpies experiències de les 14 mares que van participar en l'activitat.

"S'hauria d'evitar absolutament l'ús de les pantalles en infants de 0 a 3, i després anar-les introduïnt poc a poc", va explicar L'Eulàlia, que va afegir que hi ha estudis que demostren que l'ús excessiu de les noves tecnologies en infants provoca un dèficit en les habilitats socials ja que el temps que haurien de dedicar a relacionar-se amb el seu entorn l'estan dedicant a fer ús de les pantalles".

"D'altra banda, en el cas dels joves de 14 o 15 anys, no els podem prohibir l'accés al mòbil, ja que actualment les relacions socials entre els joves es basen en l'ús de les noves tecnologies, però sí que hi ha d'haver un control i ser molt conscients de que s'ha de dedicar temps a altres activitats com l'esport i la lectura", va afirmar la Maria.

El tema, certament, va aixecar molt d'interès entre les mares assistents que van explicar les seves pròpies experiències i la dificultat que hi ha en posar límits perquè "això enganxa molt".

L'Eulàlia i la Maria van oferir un material molt visual i útil per ajudar a gestionar l'ús de les noves tecnologies segons les edats dels fills i filles, i també van proposar mesures creatives per establir un control de manera compartida, a través d'un conveni formal amb una sèries de normes que ha de ser signat per totes les parts implicades.

Tot plegat molt útil i aclaridor.

 

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now