Satisfacció compartida en l'acte de cloenda de la Setmana de les Religions

26/11/2019

 

"Després d'una setmana tan intensa podem dir que ens sentim satisfets i satisfetes de com ha anat tot plegat; del que hem descobert, de les persones que hem conegut, de les relacions que hem establert... ha estat un gran pas endavant en l'àmbit del diàleg interreligiós i de la coneixença mútua", va afirmar amb un somriure la regidora d'Acció Social i Habitatge, Margarita de Arquer en l'acte de cloenda de la Setmana de les Religiós que vam celebrar dissabte a l'Auditori de la Coma Cros.

"En algunes visites ha vingut més gent, en d'altres menys, però la valoració que en fem és molt positiva i ens anima a continuar per aquest camí", va afegir la regidora.

També va intervenir en la cloenda en Josep Maria Blanco, membre d'AUDIR i assessor d'aquest projecte, qui va afirmar que "amb aquesta Setmana de les Religions hem sembrat una llavor que ja comença a donar fruits", i va afegir que "ha estat un goig veure com les diferents comunitats s'han implicat en aquesta aventura i s'han entusiasmat formant part del projecte".

Com a referents de les comunitats religioses van poder escoltar la valoració del mossèn Fèlix, de la parròquia Sant Cugat, i també d'en Mamadou Diallo, membre de la mesquita Diama Bhouria. Tots dos van coincidir en la importància d'una proposta com aquesta, ja que "permet acostar visions, conèixer altres formes d'expressar la fe i comprovar que totes les religions tenen exactament el mateix substrat, un mateix fons, i el que canvia és la forma".

"Hi ha que resa amb música, hi ha qui ho fa de forma més íntima i silenciosa; el Déu pren noms amb accents diferents... però al final tot va a parar allà mateix", va remarcar el mossèn Fèlix.

Per la seva banda, en Mamadou Diallo va aprofitar l'ocasió per agrair aquesta "oportunitat única de conèixer-nos i de dialogar".

 

Certament, ha estat una setmana plena de bones sensacions, de descobertes, de reflexions al voltant de la pràctica de la fe, però també de qüestions més terrenals com les relacions entre persones diverses o sobre com les diferents comunitats s'organitzen per mostrar la part més íntima i sagrada de la seva cultura.

L'acte de cloenda va finalitzar amb l'actuació del Cor Feminista de l'Ateneu Coma Cros, que va interpretar quatre cançons sota la direcció de Paula Grande i Núria García.

 

Des del grup organitzador (Àrea d'Integració i Convivència, Fundación Atenea i el Pla comunitari, implementat pel Casal dels Infants) volem donar les gràcies a totes les comunitats que amb dedicació han fet possible aquesta experiència que esprem que es torni a repetir amb nous enfocaments i noves descobertes.

També volem agrair el suport rebut per part d'en Josep Maria Blanco, membre d'AUDIR, i en Pep i la Júlia, estudiants del màster de Diversitat Religiosa de la UdG, i a totes les persones que han assistit a alguna (o bona part) de les visites realitzades.

 

Seguim!!!

 

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now