La comunitat islàmica Imam Malik ens obre les portes de la gran mesquita i ens convida a no caure en prejudicis

22/11/2019

Entrar a la mesquita Imam Malik impressiona!

A l'avantsala trobem les lleixes per deixar les sabates i un cop a dintre... en cada racó hi ha detalls que entretenen la vista: les catifes vermelles amb senefes de colors, les finestres amb gelosies de fusta tallada, els frisos esculpits amb motius vegetals sobre sòcols de geometries infites, els arcs lobulats, la cúpula amb una succesió de cercles concèntrics que acompanyen la mirada cap al cel...  i unes gran partes d'un blanc immaculat.

El president de la comunitat Imam Malik, Mohamed Ataouil, i el secretari, Rafat, amb la presència dels tres imams, són els encarregats de donar la benvinguda a la trentena de persones que participem en la visita, entre elles la regidora d'Acció Social i Habitatge, Margarita de Arquer, que agraeix als membres de la comunitat la seva participació en la Setmana de les Religions i la gran rebuda que ens brinden. 

"És una oportunitat única que cal aprofitar; només des del coneixement mutu i des del respecte aconseguirem millorar la convivència a Salt", afirma la regidora.

La comunitat islàmica és la segona més nombrosa a Salt, després de la catòlica, i la mesquita Imam Malik és la clara expressió de la gran fe dels seus membres ja que el temple es va construir gràcies, en bona mesura, a les seves pròpies contribucions i després d'un llarg periple d'incursions burocràtiques.

"Va ser un procés llarg i costós, però la implicació i el compromís de la comunitat va ser molt gran", explica en Rafat amb el suport d'un vídeo elaborat a partir d'un recull d'imatges en el que es mostra l'evoució de les obres de construcció i les activitats que s'hi han fet.

Poc a abans de les 19h un membre  de la comunitat crida a l'oració i el grup d'homes que han vingut a la mesquita per acompanyar la visita resen mirant a la meca seguint l'oració de l'imam.

Les persones que assistim a la pregària ens la mirem guardant la distància, amb respecte i amb una atmòsfera de solemnitat. 

"Ja veieu, això és el que fem a la mesquita, resem i ens connectem amb Al·lah, el nostre déu, demanant pau per a nosaltres, per a la nostra família i per a totes les persones que ens envolten", explica l'Imam en àrab traduit per en Rafat.

A més de resar, que és l'activitat principal, a la mesquita també es fan les activitats pròpies de les celebracions destacades, entre elles un iftar comunitari al qual es convida a tota la ciutadania a participar-hi. 

"Les persones que fan el mal a la societat no poden ser considerades musulmanes, a l'igual que no poden ser-ho de cap altra religió", va remarcar l'Imam, en un missatge dirigit a superar prejudicis. 

Després de les paraules de l'Imam, ens fan passar a la cafeteria a on hi ha preparada una espectacular mostra de la millor pastisseria marroquina, petits dolços que fan les delícies dels i de les visitants i que acompanyem d'un te amb menta i una conversa ben animada.

I és que no cal oblidar que una de les millors maneres de fer amistat és a través del paladar.

Gràcies comunitat Imam Malik. 

 

 

 

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now