La comunitat islàmica de Salt ofereix una rebuda excepcional en la que els i les joves fan de portaveus

20/11/2019

 

"No importa el color de la pell, per Déu tots som iguals". Aquest va ser el missatge que amb més èmfasi ens van donar els membres de la comunitat islàmica de Salt durant la visita de dilluns al vespre, ja que és un dels fonaments de l'Islam i que podríem dir que comparteixen totes les religions del món.

 

El punt de trobada va ser la mesquita del carrer Rafel Masó, a on es van presentar dos dels tres grups previstos en la visita: el grup de la Comunitat Islàmica de Salt, amfitrions de l'espai, i la comunitat islàmica Diama Bhouria, que tenen el seu centre de culte al carrer Juan de la Cierva.

 

Tal i com ens van explicar els joves, els centres de culte es troben a llocs diferents per qüestions logístiques i de capacitat de l'espai, però els dos grups són totalment afins.

 

"Aquest local, al principi era un garatge petit i amb el temps i gràcies a les contribucions de totes les persones que formen part de la comunitat, el local s'ha anat ampliant i reformant fins a ser el és ara; això s'ha aconseguit gràcies a l'esforç dels nostres pares i mares, que van arribar des de l'Àfrica i es van espavilar com van poder, sense saber l'idioma ni conèixer la cultura, però ho han fet possible, poc a poc", va explicar emocionada l'Adama, la jove membre de la mesquita que dilluns va fer de portaveu de la seva comunitat.

 

En Mamadou Diallo, portaveu de la mesquita Diama Bhouria, va ser l'encarregat d'explicar els pilars de la fe islàmica, tot allò que qualsevol musulmà i musulmana ha de complir, que són: la prefessió de fe, les cinc oracions diàries, la caritat, el dejuni i el peregrinatge a la Meca. 

 

Els membres de la comunitat més veterans també van prendre la paraula. En Haruna, representant de la mesquita, va voler aprofitar l'ocasió per llençar un missatge de fraternitat: "hem de vetllar per la bona convivència, perquè les persones més importants i properes són els nostres veïns i veïnes; quan jo he estat malalt, els primers a assabentar-se i els primers que han vingut a ajudar-me no han estat els familiars sinó el veïns". 

 

Amb aquest missatge de transfons, els membres de la comunitat van respondre els dubtes que van plantejar algunes de les persones assistents a la visita. Una d'aquestes qüestions va ser en referència a l'oració i a la possibilitat de resar junts. Els representants de la comunitat musulmana van explicar que si no practiques l'islam no és correcte resar sengons la seva tradició, però tot i iaixí, ens van convidar a quedar-nos en el moment de l'oració i ser testimonis d'una de les principals expressions de la seva fe.

Durant la presentació, els membres de les dues mesquites ens van oferir un tastet gastronòmic de iogurt amb cous-cous i beguda dolça d'hibiscus, al temps que dues noies joves de la comunitat ens explicaven què eren, quins ingredients porten i com s'elabora.  

 

A la visita també van estar presents els imams de les dues mesquites, que seguien atents la presentació dels joves i els membres de la Junta Directiva de la mesquita del carrer Rafel Masó.

 

Un cop acabada la ronda d'intercanvi, l'imam va cridar a l'oració i totes les persones assistents ens vam quedar amb molt bon sabor de boca, i amb la sensació de que hi ha moltes més coses que ens uneixen que no pas que ens separen... qüestió d'actitud.

 

 

 

 

 

 
 

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now