Salt celebra el Dia Internacional pels Drets dels Infants amb una gran festa reivindicativa protagonitzada pels propis nens i nenes

19/11/2019

  • Els infants llegiran un manifest i haurà actuacions musicals, espectacle infantil i una batucada

  • Serà el dimecres 20 de novembre a partir de les 17.20h a la plaça Catalunya i a les 18h a la plaça Llibertat

Les educadores membres del Grup d’Activitats en Xarxa de la comissió d’Infants i Joves del Pla comunitari de Salt, juntament als infants que participen en diferents projectes socioeducatius del municipi, organitzen aquesta jornada festiva que té com a objectiu reivindicar la implicació de tots els actors del municipi com a responsables en la preservació dels drets dels infants.

La festa, que compta amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”, començarà a les 17.20h a la plaça Catalunya amb la lectura del manifest i una actuació de l’associació de circ social Contaminando Sonrisas. Posteriorment, la festa es traslladarà a la plaça Llibertat a on tindrà lloc una actuació de l’orquestra de l’escola El Gegant del Rec, els infants del Centre Obert tornaran a llegir el manifest i de nou actuarà el grup Contaminando Sonrisas. El grup de música infantil de l’escola La Farga posarà el punt final a la festa amb una batucada. En cas de pluja, la festa es traslladarà a la Factoria Cultural Coma Cros.

El Grup d’Activitats en Xarxa és un grup d’acció sorgit de la Comissió d’Infants i Joves; està format per professionals, educadors i educadores de diferents entitats i serveis (Projecte Juguem? de l’Ajuntament amb el suport de La Fundación Atenea, La Fàbrica Jove, Centre Obert Infantil de Serveis Socials, Casal Obert Infantil i Casal Obert Adolescent del Casal dels Infants, i la Tarda Oberta, de Vincle i Serveis Socials) i té com a objectiu facilitar la relació positiva entre infants i joves des d’una mirada inclusiva i intercultural, a través de propostes socioeducatives basades en l’esport i en la celebració de dies mundials destacats.  

Amb la celebració d’aquesta data especialment rellevant en un municipi com Salt, a on el 21% de la població té entre 0 i 14 anys d’edat, també es vol afavorir que els propis infants prenguin consciència de quins són els seus drets, fent-los protagonistes d’una jornada lúdica i reivindicativa

Un altre aspecte sobre el que es vol posar èmfasi amb la celebració a Salt d’aquest dia internacional és el de generar consciència entre les famílies al respecte de la importància d’oferir als fills i filles una educació emocional i afectiva tan necessària per al seu desenvolupament.

També es pretén generar compromisos per part de l’administració local de cares a promoure nous espais de participació per a la infància i l’adolescència.

Nacions Unides celebra el Dia Universal de l’Infant el 20 de novembre, data en la que la Assemblea General de la ONU va aprovar la Declaració dels Drets de l’Infant l’any 1959 .

 

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now