Diumenge, dia del Senyor, visitem la comunitat catòlica a la parròquia Sant Jaume

19/11/2019

 

Fa un matí fresc però assolellat. Un centenar de feligresos canten animats a l'interior de la parròquia Sant Jaume. Ja s'està acabant el primer ofici del matí i s'acosta l'hora de la nostra cita. A les 11h el mossèn Jordi ens rep, sempre somrient, junt amb un bon nombre de membres de la comunitat i ens ofereix un cafè i unes pastes per acompanyar la presentació de la comunitat catòlica a Salt. Només assisteixen unes poques persones externes a la comunitat però els que som gaudim d'allò més escoltant els missatges del mossèn Jordi, posseïdor d'una gran habilitat per comunicar.

"Creemos en Jesús, hijo de Dios, que murió, resucitó y hoy está vivo", afirma el mossèn Jordi, que parla en castellà perquè la majoria de persones que conformen la comunitat catòlica de la parròquia Sant Jaume són d'origen llatinoamericà, principalment d'Hondures.

Tot i que estem a la parròquia Sant Jaume, el mossèn Jordi explica que la comunitat catòlica a Salt té la seva primera seu en l'església de Sant Cugat, fundada fa més de mil anys i que actualment compta amb unes 350 persones, a les que cal sumar les 400 persones que avui en dia formen el grup catòlic de la parròquia Sant Jaume, a on fem la visita.

Durant la seva presentació, el mossèn Jordi explica amb claredat quins són alguns dels principals fonaments del catolicisme: la celebració de l'eucaristia, ritual que se celebra el diumenge, dia en que Jesús va ressuscitar, i que aplega a la comunitat; la paraula de Déu, com la llum que il·lumina el camí i que està recollida a la Biblia, el llibre sagrat.

Esplai Kids

Mentre escoltem el mossèn Jordi, a la planta de dalt hi ha un grup de nens i nenes que juguen i fan diverses activitats educatives. "L'esplai Kids és la joia de la corona de la nostra parròquia", explica el mossèn, conegut per haver transformat substancialment l'enfocament de la parròquia i haver-se dedicat a treballar amb infants i joves. El mossèn explica que actualment assisteixen a l'esplai Kids cap a 180 nens i nenes provinents de famílies d'orígens diversos, perquè, tot i que el grup majoritari és centreamericà, a la parròquia també hi ha famílies originàries d'altres països de l'Àfrica i també d'Àsia. Tot i un exemple d'interculturalitat!!

Sobre el treball amb infants i joves, el mossèn ens explica que "es tracta d'un espai per transmetre la fe amb un nou llenguatge adaptat al temps actual, a l'era de les noves tecnologies. A més de les activitats setmanals que es fan els dissabtes a la tarda, a l'esplai  Kids ens nens i nenes també tenen l'oportunitat d'anar de colònies i campaments.

A la parròquia també hi ha un grup d'oració per a joves perquè, segons explica el mossèn Jordi, "ser religiós al segle XXI no és del passat; es pot viure la fe en l'actualitat"-

"Aquí el que oferim és el camí per arribar a Déu i un lloc a on buidar i sentir-se escoltat i escoltada", conclou el mossèn.

 

 

 

 

 

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now