Descobrim els secrets que amaguen les plantes del nostre entorn natural i de l'hort-jardí de l'Ateneu

15/07/2019

 

És tan generosa la Natura... ens ofereix tot el que necessitem, medicina, aliment, benestar... i sense necessitat d'anar gaire lluny ni de gastar diners!!

Així ens ho va demostrar ahir la Pilar Herrera, membre de Remeiers i Remeieres i de Flora Catalana, i coautora del llibre "Gastronomia dels camins", sobre plantes silvestres comestibles.

Una seixantena de persones, grans i petites, vam gaudir ahir de les explicacions de l'experta etnobotànica, que ens va descobrir els secrets més ben amagats d'uns éssers als que sovint no hi parem gaire atenció.

Durant la passejada botànica per les Deveses de Salt vam poder conèixer plantes comestibles, com la pastanaga borda, l'all silvestre, la verdolaga... i plantes que són utilitzades des de ben antic per guarir d'afeccions comuns com refredats, mal de coll, indigestions... El fonoll pels gasos de la panxa i per ajudar a tenir llet; la rementerola, amb la seva característica olor mentolada, ens ajuda a digerir; la malva, gràcies al seu mucílag, és ideal per anar de ventre i, sorprenentment, també per a la diarrea... i la farigola, la reina de les plantes... és un remei per a qualsevol mal!!

I... tot caminant i observant les plantes de l'entorn, vam anar a parar a l'hort-jardí de l'Ateneu Coma Cros, a on els membres de la comissió pagesa, ens van mostrar els racons d'un espai que, lluny de ser un hort convencional, es construeix mica en mica amb el suport i les aportacions de gent diversa, infants majorment, que contribueixen a embellir-lo i a carregar-lo de bones energies.

I és que les plantes també són un aliment per a l'ànima. 

 

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now