La necessària intervenció per la salut bucodental i l'alimentació saludable

11/06/2019

 

Ja fa un any i mig es va establir de forma participativa, després de diverses jornades de treball amb ciutadania i professionals del municipi, que la principal problemàtica  a abordar de forma prioritària en l'àmbit de la salut a Salt ha de ser  la promoció de l'alimentació saludable. 

Certament, l'alimentació és la base d'una bona salut. Això és indiscutible i més o menys, tothom n'és conscient d'aquesta realitat, malgrat el desconeixement sobre les repercussions d'una alimentació desequilibrada. Un dels impactes desfavorables que pot causar una mala alimentació amb excés de sucres és la diabetis, l'obesitat i també les càries.

D'acord a les xifres obtingudes per l'Agència de Salut Pública de Catalunya, l'impacte de la càries entre infants en edat escolar a Salt és alarmant, ja que supera amb escreix l'afectació en els infants de la resta de municipis de l'àrea bàsica de salut.

És per això que des de la comissió de Salut s'ha fet una aposta decidida per actuar de forma contundent per superar aquesta problemàtica.

I per fer-ho cal la implicació de tota la comunitat, dels diferents sectors de població i col·lectius, de professionals de recursos socioeducatius, de la comunitat educativa, i sobretot, de les famílies.

Així, des de fa ja uns mesos, el grup de salut bucodental de la comissió de Salut del Pla comunitari ha vingut realitzant una sèrie de sessions participatives amb infants, joves i famílies per determinar quin és el concepte i els coneixements que té la població sobre la salut bucodental i també per extreure idees de com abordar aquesta problemàtica des de la visió comunitària.

Així, el dia 30 de  maig vam portar a terme una Jornada de Salut bucodental amb diferents representants d'entitats que treballen amb infants, joves i famílies; i  una setmana després la cita va ser amb caps d'estudi per valorar quines accions podem portar a terme per superar aquesta problemàtica, en el marc d'una intervenció coordinada entre tots els actors de la comunitat.

Ara volem fer la mateixa reflexió a nivell d'entitats i representants dels diferents col·lectius de la població saltenca per generar aquesta necessària implicació de la comunitat en la resolució d'aquesta problemàtica. Aquesta sessió participativa amb ciutadania es portarà a terme el 18 de juny  a les 18h al local de barri d'Àngel Guimerà, i d'ella esperem extreure també bones idees i generar complicitats per millorar la salut dels saltencs i saltenques. Totes aquelles persones que hi vulguin participar estan convidades!!!

 

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now