Celebrem la Diversitat (amb majúscules i amb molt d'humor!)

03/06/2019

 

El 21 de maig se celebra el Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament, i a Salt, com no podia ser d'altra manera, ens hi vam fer ressó d'aquesta efemèride.

L'escenari: el local de barri d'Àngel Guimerà; el context: un concurs per posar a prova els coneixements sobre la Diversitat a Salt per part dels membres de les associacions de veïns i veïnes del Barri Centre, barri dels Escriptors, barri del Veïnat, la Massana i Dracs-Mas Masó; els ingredients principals: l'humor i les ganes d'aprendre aspectes nous sobre la gran diversitat cultural, social, religiosa i funcional present a Salt.

I la conclusió... que ens queda molt per aprendre al respecte de les diferents cultures d'orígen dels nostres veïns i veïnes i que la millor forma per fer-ho és creant espais de trobada per dialogar.

Promogut per les referents de Participació i per la coordinadora del Pla Comunitari de Salt, el concurs va desvetllar dades cuirioses, algunes, sorprenents d'altres i totes ben interessants. Els temes van girar entorn a la diversitat religiosa: sabeu què és l'Iftar?, o la diversitat social: sabeu quantes nacionalitats hi ha presents a Salt?, també sobre la diversitat cultural i gastronòmica: sabeu què és un guineo?

Si vosaltres, que llegeiu aquesta entrada, no sabeu les respostes, us convidem a posar-vos en contacte amb nosaltres per compartir-vos les respostes a aquestes i altres preguntes. 

I és que volem fer extensiva aquesta celebració i tenir-la present cada dia perquè valorem com un tresor i patrimoni comú la immensa varietat de pobles, cultres i nacions, de llengües i dialectes, de cosmovisions i savieses, de filosofies i expressions espirituals, de pluralisme idelògic i polític...

Obrim els sentits i la ment a la Diversitat! 

 

 

 

 

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now