Què en sabem sobre la salut bucodental?

25/03/2019

El grup de salut bucodental de la comissió de Salut, en coordinació amb el programa COMSalut, de l'Agència de Salut Púlica de Catalunya, treballa des de fa mesos per recollir les opinions, els dubtes i, sobre tot, el concepte que té la comunitat al respecte de la higiene de la boca i les dents. La recollida d'opinions s'està realitzant a través de sessions grupals amb infants de diferents escoles, adolescents i joves i també amb famílies, principalment dones que participen en diferents projectes d'entitats socials.  

 

L'abordatge de la salut bucodental és la via que des de la comissió de Salut s'ha proposat per treballar al voltant  de la prioritat que s'establí de forma participativa: problemes de salut relacionats amb l’alimentació i l'activitat física (obesitat, hipertensió, diabetis, càries dental, sedentarisme) en la població en general.

 

Des de la comissió de Salut es va optar per tractar l'alimentació saludable des de la perspectiva de la salut bucodental ja que, arran dels estudis realitzats mitjançant el registre de càries del programa de salut bucodental de les escoles de Salt que fan les odontòlegues, s'ha pogut evidenciar que la prevalença de càries en població infantil i fins als 16 anys és, de forma global, fins a 10 punts superior que la mitjana de Catalunya.

 

Un cop fetes les sessions grupals es plantejarà una proposta d'intervenció per treballar la sensibilització vers a una bona higiene bucodental, que passa per millorar l'alimentació, sobre tot eliminants sucres i menjant més fruita i verdura.

 

En el disseny de la intervenció es pretén involucrar a la pròpia comunitat i també a les persones referents de diferents recursos i serveis que treballen a Salt amb grups d'infants, joves i famílies.

 

 

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now