Totes les dones som importants

07/03/2019

 

Germanes, mares, àvies, amigues, parelles, filles, veïnes, metres, cosines, companyes de feina, dones il·lustres, escriptores, polítiques... totes les dones de les nostres vides han quedat plasmades en l'exposició que es va inaugurar dijous 7 de març al Museu de l'Aigua en motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones Treballadores.

 

L'exposició està composada per més de cent fitxes en les quals es remarca la figura d'una dona (o vàries) important en la vida de qui ha participat en la iniciativa. Un cop feta la inauguració, l'exposició es traslladarà a algun espai públic perquè pugui ser visitada.

 

Prop de cent persones van assisitir a l'acte commemoratiu i reivindicatiu en el qual, a més de presentar l'exposició col·lectiva "Totes som importants", també  hi va haver una taula rodona conduïda per la tècnica del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), Émily Pujol en la que, amb el títol "La feminització de la pobresa", es va voler posar èmfasi sobre les dificultats afegides que tenen les dones per incorporar-se al mercat laboral, la bretxa salarial, la feina no remunerada que moltes dones fan a casa... aspectes tots ells que posen de manifest que encara hi ha molt de camí a recórrer per assolir una igualtat veritable. 

 

Durant l'acte també es va fer la lectura del manifest, a càrrec de les tres regidores de l'Ajuntament i la presentació, que va fer la regidora de Cultura, Eva Rigau. 

 

Igualment, es va presentar el projecte de la reedició de la revista "Dones de Salt", prevista per al 8 de març del 2020. 

 

Tant l'organització de l'acte, de l'exposició com la iniciativa de reeditar la revista, han anat a càrrec de la Taula de Dones de Salt, integrada per professionals del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), del CBS; el Servei d'Intervenció Especialitzada en Violència de Gènere (SIE), de la Direcció General de Famílies; l'Ajuntament, i els membres de les entitats Fundación Atenea, Cáritas, Casal dels Infants i l'Ateneu Popular de la Coma Cros.

 

Les organitzadores fan una valoració molt positiva de la resposta que ha tingut l'activitat i consideren que això "els hi dóna més força per continuar treballant en favor de la igualtat efectiva entre homes i dones".

 

 

 

  

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now