Salt presenta l'experiència de la priorització participativa en salut en la jornada del COMSalut a Barcelona

28/02/2019

 

La metgessa del CAPII, Montse Pujiula, la referent del COMSalut a Salt, Gemma Casabó i la coordinadora del Pla Comunitari, Pilar Martínez, van exposar davant d'uns 400 professionals de tot Catalunya, l'experiència que s'està desenvolupant a Salt al voltant del desplegament del COMSalut, en coordinació amb la Comissió de Salut del Pla Comunitari.

 

A la Jornada, celebrada el dimecres 27 de febrer al CaixaFòrum de Barcelona, les representants de Salt van explicara el procés participatiu que es va fer fa un any per tal de conèixer l'opinió de la població al respecte de les que es consideren les principals problemàtiques de Salut i quina d'elles es considera d'abordatge prioritari.

Durant aquest procés es va consultar a més de 200 persones que, a partir de grups focals reprsentatius de la diversitat social al municipi, van donar la seva opinió sobre el que més els preocupa a nivell de Salut.

 

És a partir d'aquest procés de consulta que es va determinar com a prioritat el tema de l'Alimientació saludable. Actualment, des de la Comissió de Salut es treballa per identificar, de forma participativa, possibles iniciatives comunitàries sobre com abordar el tema de l'alimentació saludable a partir de la salut bucodental, ja que l'alimentació té un impacte directe en la salut de la nostra boca.

 

Durant la Jornada es van presentar també altres experiències de municipis i barris a on ja fa temps que està en marxa el desplegament del COMSalut, com ara la Barceloneta, Castellar del Vallès, Castelldefels, Pineda de Mar, Nova Lloreda (Badalona), Cervera-La Segarra...

 

En el debat obert amb totes les persones assistents es va remarcar la falta de recursos específics per al desplegament del COMSalut i la necessitat d'abocar-hi més esforços en el salut comunitària. "Cal sortir de la consulta", van afirmar algunes professionals de la salut, que treballen des de fa temps en l'atenció primària.

 

El COMSalut és un projecte que neix al 2015 impulsat per l'Agència de Salut Pública de Catalunya, que pretén implementar un model per a l'orientació comunitària del sistema sanitari, i contribuir a la promoció de la salut de la comunitat a partir del treball en xarxa  i estimulant la participació de la ciutadania, tenint en compte el context local.

 

A l'acte va assistir també la consellera de Salut, Alba Vergés, que va arribar a última hora per concloure la Jornada.

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now