Es crea la Taula d'Entitats Socials de Salt per sumar esforços i fer sentir la veu de les persones més vulnerable

22/01/2019

El Tercer Sector Social a Salt té un pes indiscutible en la tasca d'atendre i acompanyar a les persones que així ho necessiten. Aquesta feina però, demanda noves estratègies ja que també el context actual ha canviat, i no precisament cap a millor: augment de les desigualtats (l'Estat espanyol és el tercer país amb majors desigualtats socials a nivell d'Europa), crisi de lideratge i de valors, vulneració dels drets socials...

Davant d'aquesta situació, Ies estratègies passen per la corresponsabilitat, el compromís institucional i la coordinació, tant entre les entitats socials com amb l'Administració. 

Així ho va remarcar Josep Torrico, director de la Fundació Marianao, durant la seva intervenció en l'acte de presentació de la TESS, el divendres passat, 18 de gener, a l'Hotel d'Entitats de Salt.

I és precisament amb l'objectiu de treballar en xarxa que s'ha creat la TESS, una plataforma que agrupa a una quinzena d'entitats socials del municipi i que vol augmentar l'impacte positiu en la intervenció social al territori.

En la seva intervenció, Torrico, amb una llarga trajectòria dins de la intervenció social i comunitària al capdavant de la Fundació Marianao, va llençar una sèrie de reptes tant a les entitats com a l'Administració social. A les entitats les va instar a construir una visió compartida, a crear espais oberts, integradors i de confiança, a treballar la governabilitat dins de les organitzacions i a fer incidència pública."Cal promoure la participació als barris amb visió transformadora", va afirmar Torrico. I, aprofitant l'assistència a l'acte de l'alcalde de la Vila, Jordi Viñas, va demanar a l'administració "que cuidi aquesta llavor".

Per la seva banda, les representants de les diferents entitats que conformen la TESS van destacar el paper actiu del tercer sector social "la defensa dels drets socials de les persones, acompanyant-les en processos d’empoderament, participació i inclusió en tots els seus àmbits", i es van referir a l'esforç que estan fent "les entitats que formem la Taula des de fa un any per consolidar aquest espai de treball conjunt, col·laboratiu i cooperatiu".

Les entitats que en formen part són Associació Vincle, Caritas Salt, Casal dels Infants, Creu Roja, Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, Federació d’Esports Catalana de Persones amb Discapacitat Física, Fundació Astres, Fundació Gentis, Fundació Grup Ramon Noguera, Fundació Intermedia, Fundació SER.GI, Fundación Atenea, Nou Sol, Suara Cooperativa, i Valentes i Acompanyades. Tot i així, des de la Taula s’anima a què totes aquelles entitats que porten a terme accions a Salt s’hi adhereixin per a treballar conjuntament.

 

ALGUNES DADES DESTACADES SOBRE EL TREBALL DE LES ENTITATS SOCIALS A SALT

 • Nombre de projectes/serveis: 67

 • Per àmbit:

  • Socioeducatiu: 28

  • Psicoterapèutic: 3

  • Esportiu: 1

  • Laboral: 16

  • Habitatge: 4

  • Comunitari: 10

  • Salut i benestar: 5

 • Nombre aproximat de persones ateses: 7.200

 • Nombre de professionals al territori: 106

 • Nombre de persones voluntàries al territori: 164

 

Recursos econòmics aproximats invertits al territori:

2.850.000 euros

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now