Salt es mou contra la violència de gènere

26/11/2018

Salt va celebrar la jornada internacional de lluita contra l'eliminació de qualsevol tipus de violència de gènere amb una "marxa negra" que va moure a una setantena de persones. L'acte reivindicatiu va fer visible la necessitat que hi ha encara, malauradament, de denunciar els comportaments violents vers les dones i de reclamar més recursos per elimar-la.

Aquest va ser el principal argument del manifest que va llegir a la sala el Teler de la Coma Cros la regidora de Medi Ambient, Marta Guillaumes. 

Les paraules de la regidora van anar acompanyades d'un vídeo molt instructiu realitzat pel grup de dones del projecte Vincles, del Casal dels Infants, amb el suport de la Taula de Dones del municipi, a on hi ha representades diferents entitats i serveis públics.

La marxa, que va comptar amb el suport d'un nombrós grup de joves estudiants d'Integració Social de l'Institut Vallvera, va recórrer el centre de la Vila i va arribar fins al pavelló a on es van dibuixar i retallar 44 siluetes, una per cada dona assassinada en el que va d'any, a mans de parelles o ex-parelles.

Desgraciadament, en el moment d'esciure aquesta crònica, tres dies després, hem d'afegir una nova víctima a aquesta xifra.

Cal doncs que aquesta reivindicació, aquest clam per eliminar la violència masclista sigui encara més alt i fort.

 

Us animem a que mireu el vídeo contra la violència masclista fet per les dones de Vincles i il·lustrat per Jadiya Sidibeh, voluntària del projecte.

 

 

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now