Els i les joves que participen en el curs de Pre-monitor 1 descobreixen la força del joc com a recurs socioeducatiu

26/11/2018

 

El joc és una de les eines més potents per educar. Aquest concepte podria ser un bon resum de l'essència del curs de Pre-monitor/a 1, que va finalitzar dissabte passat i en el qual hi van participar set joves de diferents instituts de Salt.

Divertit, sorprenent, interessant, motivador, agradable i esperançador van ser alguns dels adjectius que els nois i noies que actualment fan segon d'ESO, van utilitzar per descriure el curs, organitzat en el marc de la comissió d'Infants i Joves del Pla comunitari i impartit per les educadores dels diferents recursos i serveis socioeducatius de Salt.

"L'objectiu d'aquest curs és múltiple", explica l'Alba Figueras, coordinadora del projecte JUGUEM? i coorganitzadora d'aquest nou recurs educatiu. "D'una banda pretén oferir un tastet per engrescar als nois i noies d'entre 13  i 14 anys a prendre el gust per l'educació en el lleure, i d'altra banda, és un espai a partir del qual aquests adolescents tenen l'oportunitat de conèixer gran part dels recursos socioeducatius del municipi de la mà de les pròpies educadores i a través del joc", afirma l'Alba.

El curs s'ha estructurat en cinc sessions, els dissabtes al matí. Cada una de les sessions ha estat dinamitzada per un o dos dels recursos coorganitzadors: La Fàbrica Jove, la biblioteca Massagran, la Ludoteca, Punt de Voluntariat (Vincle), projecte JUGUEM, Caritas-Salt, Tarda Oberta (educadors de carrer), Casal Obert Infantil i Casal Obert Adolescent, aquests dos darrers del Casal dels Infants.

En la darrera sessió, celebrada dissabte passat, els i les joves participants van fer la seva pròpia valoració de tot el curs, que van considerar molt positiu, i extreien diferents conclusions.

"Ens ha servit per aprendre molts jocs i dinàmiques per treballar amb grups d'infants, conèixer monitors i recursos de Salt, però sobre tot, per reflexionar sobre valors com el respecte, la confiança...", afirma en Mofid.

"Un aspecte que destaco del curs és que ens ha ensenyat que el treball el equip permet resoldre conflictes i superar situacions complicades", comenta la Júlia.

En Yassine, per la seva banda, explica que fa uns anys anava al JUGUEM i quan jugava amb els i les monitores pensava que volia fer com ells, "i aquest curs és una bona oportunitat", assegura.

La Paula comenta que s'ho ha pasat molt bé i que, a més, ha aconseguit establir una bona relació amb uns companys d'institut amb els que no es portava gaire bé. "Ara som amics i ens tenim confiança", diu satisfeta.

Els jocs de coneixença de la primera sessió, les dinàmiques dels educadors de la Tarda Oberta o la descoberta que van fer sobre la lectura infantil a la Massagran, van ser algunes de les sessions que els i les joves van destacar.  

Al final, tots i totes van estar d'acord en què "ha valgut molt la pena, sinó no haguéssim fet aquest l'esforç d'aixecar-nos d'hora també els dissabtes al matí per venir a fer el curs".

Aquesta és la mostra definitiva del valor d'un curs "cuinat a casa".

  

 

 

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now