Salt s'adhereix a la Red Española de Ciudades Interculturales (RECI)

30/10/2018

 

 

El President de la Red Española de Ciudades Interculturales (RECI), el Sr. Jaume Lanaspa, i la tècnica Coordinadora de l'equip de la xarxa, la Sra. Gemma Pinyol, van visitar ahir Salt per presentar públicament la RECI i formalitzar l'adhesió del nostre municipi a aquesta xarxa de ciutats que tenen el denomidor comú d'haver de gestionar territoris amb un alt índex de població de procedències diverses.

De la mà del regidor d'Acció Social i Habitatge, Ferran Burch, i el tècnic de l'Àrea d'Integració i Convivència, Andreu Bover, els resposables de la RECI van presentar els objectius de la xarxa 

a representants polítics, tècnics de les diferents àrees de l'Ajuntament i membres de les entitats del tercer sector.

Andreu Bover va explicar que la proposta d'adherir-se a la RECI provés de la comissió d'Imatge del Consell de ciutat, ja que es va considerar un bon suport per treballar en favor de superar l'estigma i la imatge distorsionada de Salt.

Per la seva banda, Lanspa va remarcar que la xarxa té com a principals objectius el promoure un espai d'intercanvi d'experiència entre municipis i de mantenir el contacte per generar idees de cares a afavorir la convivència amb tolerància.

"Tothom té dret a sentir-se orgullós dels seus orígens", va remarcar Lanaspa, que va fer èmfasi en la necessitat de "cercar la interelació entre els membres de la comunitat, a partir de l'empatia i els punts de contacte amb la societat d'acollida, promovent la participació amb entitats i ciutadania".

Tant Lanaspa com Burch van coincidir en que "l'administració local és la més implicada en promoure polítiques a favor de la cohesió social i la convivència i van remarcar el valor de la RECI com a xarxa de suport i font d'informació sobre altres experiències.

Lanaspa va apel·lar als membres de les entitats a "apropiar-se de la xarxa i utilitzar la RECI com creieu més convenient".

 

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now