Oriol Amorós comparteix les inquietuds dels i de les joves de Salt en una trobada al Mas Mota

26/10/2018

 

La singularitat de Salt i l'abordatge de la diversitat, la qualitat democràtica i la necessitat del dret a vot de les persones immigrades, el reconeixement del valor que té la interculturalitat van ser alguns dels temes que van plantejar els i les joves al secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, en una trobada al Mas Mota, en el marc de la visita que va realitzar a Salt dimecres passat, 24 d'octubre.

Després de reunir-se amb l'alcalde, Amorós va compartir un dinar amb els i les joves que formen part del projecte "Sóc Salt" impulsat des de la Comissió de Diversitat i Participació del Pla comunitari.

Amorós també voler llençar una sèrie de reptes als representants d'un col·lectiu que, segons va dir, "representa la força i l'oportunitat de fer una societat més inclusiva". 

En aquest sentit, va traslladar als i les joves "tres feines a fer en les quals cal que ens hi impliquem tots i totes".

"La primera, va dir dirigint-se al joves, reduir les desigualtats  i fer que les dificultats que van tenir els vostres pares i mares no les patiu vosaltres; que les desigualtats no es reproduexin en els futures generacions; la segona, superar la dificultat de la comunicació potenciant l'aprenentatge de l'idioma i fer visible la diversitat; acceptar que els catalans i catalanes som com som; i la tercera, potenciar les eines que tenim per aconseguir major inclusió i igualtat entre tota la ciutadania".

Amorós va fer especial èmfasi en la necessitat de posar en pràctica aquestes eines per afavorir la igualtat i la inclusió social.

L'eina més potent, segons va afirmar Amorós, és l'exit escolar. "A més de pensar com l'escola pot aportar valors a la societat, la societat també ha d'aportar a l'escola", va remarcar Amorós.

Per aconseguir aquest èxit escolar, va dir, cal implicar a les famílies i potencar el paper que tenen les "persones pont", és a dir, els i les joves fills i filles de la immigració, "que expliquin a les famílies la importància de l'educació, de graduar a quart d'ESO", va remarcar.

Una altra eina a la que es va referir Amorós per superar la desigualtat és la interacció entre els diferents col·lectius, entre els veïns i les veïnes. "Ens hem de relacionar, hem de conèixer i reconèixer la nostra diversitat",  va manifestar Amorós amb contundència, i va afegir que des del Govern de la Generalitat es treballa per promoure que dins del cos de la funció pública hi hagi més persones d'orígens diversos. I va remarcar que cal que això passi a tot arreu, als claustres de professors, als hospitals, en els cos dels mossos d'esquadra i, fins i tot al Parlament, ja que, segons va manifestar, les 130 persones que hi ha ara mateix no representen la societat catalana.

Des del Pla comunitari i des de l'Àrea d'Integració i Convivència agraïm la visita del secretari d'Igualtat, Migracions i Igualtat i ens complau comprovar que des de Salt ja estem treballant en la direcció que apunta Oriol Amorós.

 

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now