Les nostres amigues les plantes també són presents al Salt Obert per Vacances

10/07/2018

 

Poques (cada cop més) són les persones que paren atenció a les plantes del nostre entorn i tenen la consciència de la gran quantitat de beneficis que ens aporten. De fet, sense elles no podríem viure... penseu-hi un moment: les plantes són font d'aliment, de remeis per gaurir malalties comuns, són materials nobles de construcció i... el més bàsic, produeixen l'oxígen que respirem. Per tant, tenim molt a agrair a aquests éssers vegetals.

En la passejada botànica que vam realitzar ahir amb l'Alba Casals, membre de l'associació naturalitsta El Blauet, la trentena de persones que hi vam assistir ho vam poder constatar i vam conèixer les virtuts d'algunes plantes del nostre entorn per apaivagar algunes dolències comuns:

  • la cua de cavall és un excel·lent diürètic que ajuda a eliminar líquids del cos i, per tant, a perdre pes;

  • l'ortiga, que malgrat la seva acció urticant, té un potent efecte depuratiu, i a més, es pot cuinar en forma de truita o crema i està boníssima;

  • el fonoll, omnipresent en les vores dels camins, és una planta de gust anisat que té unes excel·lents propietats digestives;

  • el saüc, un altre arbust abundant en les nostres deveses, que ens ofereix un munt de beneficis, començant per les seves flors, amb propietats febrífuges (ajuden a baixar la febre).

I així una llarga de tresors vegetals que van ser l'excusa per gaudir d'un vespre enmig dels camins i corriols amagats en un paratge fantàstic com el de les Deveses de Salt.

Aquesta activitat, programada des del Salt Obert per Vacances, es va realitzar gràcies al suport del Consorci del Ter.

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now