Iniciem el Salt Obert per Vacances admirant els ocells del nostre entorn natural

03/07/2018

Tallerols de casquet, mallarengues carboneres i pit-rojos són les espècies d'ocells que vam poder veure de prop i anellar en l'activitat que ahir a la tarda va encentar la programació del Salt Obert per Vacances.

L'anellament científic d'ocells, promogut pel Consorci del Ter, va aixecar molta expectació entre les mares, els pares i una bona colla de nens i nenes que van participar amb entusiasme en l'activitat. 

Gràcies a les explicacions de l'Alba, educadora ambiental, vam poder conèixer de primera mà com mesurar les ales dels ocells, com classificar-los segons la seva massa muscular i com pesar-los per poder obtenir una àmplia base de dades que ens doni informació sobre l'estat de la població d'ocells a la zona.

L'Alba va deixar ben clar que, malgrat que els ocells es capturen amb xarxes, en cap moment es fa mal als ocells i va insistir en la necessitat de conèixer-los i respectar-los. 

També ens va explicar unes quantes curiositats al voltant del món dels ocells, com ara les diferències entre mascles i femelles: els mascles d'una bona part de les espècies són més acolorits i vistosos per atraure l'atenció de les femelles, i si no tenen el plomatge vistós desenvolupen altres tècniques per cridar l'atenció d'una possible parella, com ara un cant sonor i harmoniós.

 

 

 

 

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now