La 1a Jornada del Pla Educatiu genera bones expectatives i propostes innovadores per millorar l'educació a Salt

28/05/2018

La sensació generalitzada en acabar la Primera Jornada del Pla Educatiu de Salt va ser, podríem dir, d'optimisme moderat i de compormís de bona part de la comunitat educativa vers a un projecte de ciutat que vol lluitar contra la segregació escolar i superar la situació de "precarietat" que pateixen moltes de les escoles i instituts del municipi, considerades totes elles "d'alta complexitat".

La Jornada, organitzada per l'Ajuntament i amb la complicitat de la plataforma SalT'educa, va aplegar una setantena persones de diferents àmbits relacionats amb l'educació (docents, directors de centres educatius, mares i pares, tècnics d'entitats socioeducatives, representants polítics...) que es van posar mans a l'obra per tal de generar idees i propostes al voltant dels reptes identificats a través de la diagnosi que una consultora externa ha estat elaborant durant els darrers mesos.

Del matí de reflexió i treball conjunt van sorgir una quinzena de projectes plantejats amb molt d'enginy i creativitat per part dels diferents grups de treballs que es van organtizar a partir de tres eixos de treball:

- Educació 360. Educació a temps complert 

- Educació al llarg i ample de la vida

- Salt vila acollidora i educadora

Idees com crear un espai  de criança en família, un consell d'escolarització de segones oportunitats, un fòrum educatiu per conèixer el valor de la diversitat, fer un front comú per millorar les condicions de l'escolarització, promoure les habilitats artístiques dels infants i joves... van ser algunes de les propostes que es van presentar i que posteriorment es van votar.

Les propostes que van obtenir més vots seran estudiades per tal de valorar la seva viabilitat i portar-les a la pràctica.

Cal, això sí, voluntat política i destinar-hi recursos. Tal i com va reconèixer el propi regidor d’Educació i Joventut, Fermí Cunill, "és cert que cal cercar recursos per millorar la situació de l'educació a Salt".

 

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now