Èxit de la festa de presentació del grafiti participatiu de l'espai Som Salt

24/04/2018

 

Un centenar de persones, majoritàriament nens i nenes, van participar el dissabte 21 d'abril en la festa de presentació del grafiti participatiu pintat al mur frontal de l'espai Som Salt. Aquesta festa va ser la culminació d'un procés de creació conjunta en el qual hi han contribuit els nens, les nenes i les mares que participen en els diferents projectes que realitzen les seves activitats en l'espai Som Salt, a més dels veïns/es i comerciants de la zona, i que té com a objectiu afavorir la interelació entre els veïns i les veïnes de Salt.

Tant l'alcalde de Salt, Jordi Viñas, com el regidor d'Acció Social, Ferran Burch, van destacar el valor d'accions com aquesta que conviden a sentir l'espai com a propi i, per tant, a cuidar-lo i a respectar-lo.

Per la seva banda, en Martí Sanahuja, la Wafa Boulahrouz i en Marc Juher, estudiants d'integració Social a l'Institut Vallvera i promotors de l'acció, van agrair la implicació de totes les persones que l'han fet possible.

A més del grafiti al mur gran, durant la tarda totes les persones que van voler van deixar la seva empremta estampant la seva mà en les branques d'un arbre dibuixat en una de les parets laterals. El resultat: una explossió de colors vius que reflexa la diversitat cultural i la riquesa social de Salt.

La nota musical va anar a càrrec de Leopard Lili, un grup novell que precisament va debutar en la festa del grafiti participatiu, i uns veterans com El cigarrito de después, que van convidar a ballar a tot el públic.

I per berenar, una deliciosa xocolata amb melidros, per cortesia de la Federació Unió d'Empresaris de Salt i la botiga Fonoll.

Prenent les paraules d'en Julián Arias Martínez, un amic que ens va visitar des de Colòmbia i que va fer un relat ben especial de tot el procés de creació conjunta, "esperem que aquest sigui l'inici de molts murals més que il·luminin la ciutat, que s'acabin els espais grisos i els colors opacs que adormen, que arribin els centenars de tons que ens conviden a somiar".

Us convidem a llegir el text sencer... poètic i commovedor!

 

 

Cuanto más los entes gubernamentales demuestren a los chicos y las familias su celo por el cuidado de los espacios, por reparar techos y paredes, por brindarles lugares limpios y en condiciones, tanto más esta demostración de respeto educará a los niños”.

Paulo Freire

 

Pájaros, lunas, soles y estrellas. Colores, pinturas y música hicieron, el 21 de abril de 2018, del espacio Som Salt una fiesta.

Ese día los niños y niñas de Salt se reunieron en un encuentro de trazos multicolores. Figuras de todas las formas adornaron las paredes blancas. Un mural de treinta metros iluminó el espacio gris donde se reúnen constantemente diferentes colectivos para realizar actividades de esparcimiento.

Hace poco más de un mes se juntaron, Marc, Martí y Wafa, acompañados de amigos solidarios, con la idea de integrar a la comunidad de Salt a esta celebración del color: el objetivo de esta jornada era que los chicos fueran los protagonistas, que pintaran lo que quisieran, que dejaran volar su imaginación en cada línea. Que fuera un mural hecho por ellos y para ellos; y así, lograr que, cuando asistan al espacio, identifiquen sus figuras plasmadas en la pared. Es una bella forma de integrarlos y empoderarlos.

Muchas nacionalidades quedaron plasmadas en algún rincón del grafiti, porque además de la multitud de colores, diversas culturas prestaron sus manos, no sólo para pintar, sino también para crear un follaje de memoria que resignificará el territorio. El muro que dividía ahora será un mural que inspira. Manos de todos los colores se juntaron para arropar el árbol pintado en una de las paredes; habitantes del mundo que con sus pinceladas le dijeron a sus vecinos: Som Salt.

Esperamos que este sea el inicio de muchos más murales que iluminen el pueblo; que se acaben los espacios grises y los colores opacos que adormecen, que lleguen los cientos de tonos que invitan a soñar. Verde para avivar la esperanza de un mejor lugar para todos, amarillo para que resplandezca la vida, rojo para dar amor, azul para generar confianza, marrón para proteger y acompañar. Muchos colores. Cientos de pieles. Un sólo mural.

 

 

 

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now