Fem comunitat a través de l’art urbà

12/03/2018

 

 

>> Un grup d’estudiants d’Integració Social promouen una pintada participativa d’un grafiti a l’espai SOM SALT, amb l’objectiu de millorar el sentiment de pertinença al barri i la cohesió social

 

>> L’activitat, oberta a tota la comunitat, culminarà amb una gran festa el dia 21 d’abril i compta amb la implicació de les diferents entitats que utilitzen l’espai i les associacions de veïns/es properes al SOM SALT

 

>> La iniciativa forma part de la programació del Pla comunitari d’infants, joves i famílies, promogut per l’Ajuntament, el CBS i amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI)
 

En Martí Sanahuja, la Wafa Boulahrouzi i en Marc Juher són estudiants de segon curs del Grau Superior d’Integració Social a l’Institut Vallvera de Salt. Fa temps que treballen per dissenyar una proposta de projecte basat en l’acció comunitària que tingui impacte i que contribueixi a millorar la cohesió social i la convivència. 

Aquests objectius són exactament els mateixos pels quals treballem des del Pla comunitari de Salt fa gairebé 8 anys i és per això que des de la comissió d’infants i joves del Pla donem suport a una iniciativa que pretén crear espais de trobada entre veïns i veïnes, petits i grans a través de la creació artística. En aquesta línia, el Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural, impulsat per l’Obra Social “la Caixa”, el Casal dels Infants, el Consorci de Benestar Social Gironès- Salt i l’Ajuntament de Salt des de l’any 2010, contribueix també a promoure la interacció i la convivència al territori treballant des dels àmbit de l’educació, la salut comunitària i les relacions ciutadanes.

La proposta d’acció té com a eix central la creació d’un grafiti participatiu en el qual hi intervindran els nois i noies i les famílies dels diferents projectes i entitats que utilitzen l’espai SOM SALT: el club de bàsquet Salt, el Cau de Can Tona, el projecte JUGUEM?, La Casita i el Casal Familiar, del Casal dels Infants; i també s’ha convidat a participar a les associacions de veïns/es del Veïnat i de la plaça Catalunya, a més de tots els veïns i veïnes que viuen en els blocs adjacents al solar.

Per al disseny i l’elaboració del grafiti, els joves estudiants han contactat amb artistes urbans de renom que donaran suport a l’activitat de forma voluntària.  

L’acció contempla diferents moments, un primer moment, el 17 de març, en que es convocarà a tots els nois i noies i famílies vinculades a l’espai SOM SALT per tal de dissenyar conjuntament el contingut i el missatge de la pintada; un segon moment en que cada grup pintarà una part del grafiti, i un tercer moment, el 21 d’abril, en que es presentarà el resultat de la creació artística amb una gran festa oberta a tota la població.  
 

Please reload

El dia 15 de desembre al matí no us perdeu el Mercat de segona mà organtizat per les AMPES per tercer any consecutiu. La cita és a la plaça del Mercat i aquest any, la comissió d'Infants i Joves s'hi ha volgut sumar amb una matinal de jocs gegants creats i dinamitzats pels diferents recursos socioeducatius que formen part de la comissió.

Les imatges de la Jornada Comunitària 15/12/2017

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now